Traja mladíci okradli zamestnancov domova, obvinení z vniknutia do domu a krád

24.10.2006 Celý región

Traja mladíci okradli zamestnancov domova\r\nPoverený policajt skráteného vyšetrovania vo Svidníku začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie trom mladíkom ( ...
Traja mladíci okradli zamestnancov domova
Poverený policajt skráteného vyšetrovania vo Svidníku začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie trom mladíkom ( 18, 17 a 15 r. ) žijúcim v domove.

Mladíci po vzájomnej dohode v sobotu popoludní sa vlámali do jednej z kancelárií pracovníkov zariadenia a zo skrine, ktorú tiež vypáčili ukradli príručnú pokladničku. Pokladničku tak isto za pomoci skrutkovača vypáčili a ukradli z nej peniaze, ktoré si rozdelili a použili pre svoju potrebu. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobili pre domov škodu vo výške 1530, - Sk. Poverený policajt skráteného vyšetrovania vo Svidníku všetkých troch obvinil pre prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva.

Obvinení z vniknutia do domu a krádeže
Vranovskí policajti dokumentujú prečin porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci, ku ktorým došlo včera nad ránom v obci Sedliská, okr. Vranov. Šiesti mladí muži z Vranova a zo Sedlísk ( vo veku od 18 do 34 rokov) po vzájomnom predchádzajúcom dohovore vošli v uvedenej obci do jedného z domov tak, že rozbili vchodové dvere a následne dnu v dome porozbíjali vnútorné zariadenie a okná. Nakoniec z kabelky položenej v skrini ukradli peňaženku so 4000, - Sk. Pre 35-ročného muža a jeho družku spôsobili celkovú škodu vo výške 24 000, - Sk. Vranovskí policajti páchateľov vypátrali , usvedčili a zadržali. Vyšetrovateľ štyroch umiestnil v cele policajného zaistenia a dal podnet na ich vzatie do väzby. Všetci šiesti sú obvinení z prečinu porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva.
 

Vyberte región

mark